Акрилните нокти са по-красиви и естествено изглеждащи. Всички новости в технологията говорят за това. Преди време те бяха дебели, неестествено изглеждащи и акрилът беше с много силна миризма. Разбираемо защо не бяха предпочитани от никого.

Но всичко това е минало. Новите акрили са без или с по-малко миризма, с невероятно разнообразие от цветове, пасващи на всеки тип кожа и поради това те изглеждат естествено. А и са по-гъвкави и лесни за работа, прилепват много добре, издържат много по-дълго.

Но прецизната работа зависи от точната пропорция и баланса при нанасянето. Трябва да знаете колко акрил да вземете, как да го поставите и кога точно да го разнесете

При всяка ноктопластика, стресовата зона трябва много точно да бъде позиционирана между свободния край и зоната около кожичките за баланс и здравина; продуктът нанесен дебело, не е гъвкав, а тънкото нанасяне ще доведе до по-лесно отчупване.

Все повече се набляга на създаването на естествено изглеждащи акрилни нокти. Пиленето на ноктите е начин за създаване на естествен изглед, също така точно съобразеното нанасяне на продукта води до гладки и тънки нокти.

Едно от големите предимства на акрилът е разнообразието от цветове, включително и за естествен изглед. Те са чудесни за клиенти, които търсят точно това; сега изборът е по-голям от всякога – от бледите, естествени, до всички възможни цветове по желание на клиентите.

Няма съмнение, че ноктопластиката с акрил може да изглежда естествено, но как да накарате клиентите си да опитат?

Ако клиентите не искат да опитат ноктопластика на техните нокти, вие може да покажете ваши модели, снимки или вашите собствени нокти. Когато клиентите ви видят крайния резултат – нокти, които не са дебели и грозни, те определено ще предпочитат ноктопластиката с акрил.

От голямо значение е и комуникацията ви с клиента. Интересувайки се от неговите занимания и работа, вие ще може да му предложите точната услуга и грижа за неговите нокти. Говорете за всяка една ваша стъпка, докато работите, обяснявайки ползите и недостатъците. Убедете клиента си, че вие се интересувате от нейното ежедневие и начин на живот, за да предложите най-доброто обслужване. Носете ноктопластика на собствените си нокти – това винаги е най-добрата реклама за вашата работа.

За щастие, акрилът от миналото безвъзвратно си отиде, благодарение на сегашните високотехнологични методи на работа. Ако клиентът ви досега не е опитвал акрил върху ноктите си, той ще бъде очароват от резултата, който види. Дори и специалисти, които до сега са избягвали работа с този продукт, вече откриват неговите възможности и предимства.