Добре ли е да се използва гелак на ноктите на деца?

Гелак SNBМного често ни задават въпросите „На каква възраст е подходящо да се започне да слага гелак SNB?“ и „Добре ли е да се използва гелак SNB върху ноктите на деца и тийнейджъри?“

Важно е, преди да отговорим, да споделим, че нашата позиция не е на лекар-дерматолог или фармацевт – ние сме производител и търговец на козметични продукти. Затова е добре освен нашето мнение по този въпрос, да се консултирате и с лекар.

Детските нокти са тънки, крехки и недостатъчно големи и това прави нанасянето на гелака по-трудно. Когато към това се добави и активния начин на живот на децата, някои лоши навици, неумението за пазене на маникюра и липсата на поддръжката му, това прави начинанието сложно.

Гелакът не се препоръчва за нанасяне при тънки нокти. Колкото по-младо е детето, толкова ноктите му са по-тънки и не може да се очаква резултат като след нанасяне на гелак върху ноктите на възрастен човек. При децата дълготрайният ефект на гелака практически отсъства, защото заради ноктите, той започва бързо да се люпи. А ако детето започне да чопли покритието, рискува да увреди нокътната плочка.

Преди да се постави гелак на ноктите на дете или тийнейджър под 16-годишна възраст, добре е това да се обсъди и с родителите – информирайте ги добре за рисковете, както и за правилната поддръжка на ноктите.

Имайте предвид, че кожата на децата е по-чувствителна, затова бъдете особно внимателни! Внимавайте продуктът да не попада върху кожата, защото това е възможно да доведе до алергия или дерматит.