Какво да направите, ако разраните или порежете клиента си при работа?

Всеки път, когато се използват остри или абразивни инструменти върху клиент по време на маникюр или педикюр, има възможност по невнимание да се причини разраняване или порязване, което кърви. Когато това се случи – какво правите? Заедно с добро извинение 🙂 , ви препоръчваме да помислите и за продукт, който да използвате в такива случаи.

Ако вашите инструменти са били правилно обеззаразени и зоната ви на работа е предварително почистена, инфекциите не трябва да са проблем. Кървенето е първата стъпка в зарастването на рани. То отмива остатъците от тъкани и всички бактерии, които може да присъстват. Прилагането на локалните антибиотични кремове/мехлеми/унгвенти, макар и добре замислени, може да повлие на тази първоначална критична стъпка в заздравителния процес. Често консистенцията на тези продукти би попречила на естествения процес на измиване (източване). Този процес на  „източване“ е особено важен при клиенти, които имат диабет или са пушачи, тъй като често те имат по-лош приток на кръв към крайниците.

SNB pro съветва – Какъв продукт да изберете?

Еликсир за след обработка на кожа

Еликсир за след обработка на кожа SNB

Какво го прави толкова подходящ?

Създадохме продукт, който може да прилагате след всяка процедура в зоните на работа с режещи инструменти или там, където има наранявания. Специално подбрахме три масла – от карамфил, евкалипт и бергамот. Те допълват и подсилват действието си, а към тях добавихме и ундециленова киселина за максимална сигурност.

  • Масло от карамфил – Със силните си антисептични свойства,  маслото от карамфил предотвратява инфекции при порязвания, изгаряния, рани, натъртвания. Същевременно с това то подобрява регенерацията на епителните клетки на кожата. Притежава противогъбични, антибактериални, аналгетични свойства и е мощен антиоксидант.
  • Маслото от бергамот има антисептично, антихелмитно, антибиотично и успокояващо действие. То има освежаващ ефект и е идеален помощник за успокояване и облекчаване на кожни раздразнения и инфекции. Едно от основните му свойства е да подпомага възстановяването на кожата след инфекции.
  • Вложеното масло от евкалипт има антисептично и ароматизиращо действие. Притежава противовъзпалителни и аналгетични свойства. Маслото е широко разпространено при продуктите за лична хигиена.
  • Ундециленовата киселина допълва действието на маслата и осигурява мощна антифунгицидна защита – активно предпазва от развитието на дерматофити и успешно предпазва от поява на  дермомикози в третирания участък.

Комбинацията от тези изключително полезни съставки осигурява необходимото ниво на обеззаразяване на третираните зони при  козметичните процедури маникюр и педикюр.

Можете да поръчате Еликсир за след обработка на кожа SNB в удобен стъклен флакон 100 мл с капкомер от сайта на Стар Нейлз. Не забравяйте преди това да влезете в профила си!

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *