От няколко години насам, специално за летния сезон, пускаме лимитиран скраб. През 2016 обявихме скраб Tropical. За 2017 година скрабът беше Тути фрути (вижте го как изглеждаше в буркана). През 2018 Ви пренесохме в Хаваи (надникнете в буркана, за да си припомните).

За 2019 подготвихме нещо различно! И въпреки че по традиция кръстихме серията Екзотик, зад двата продукта се крие история, която ни вдъхнови да погледнем към лимитираната серия от малко по-различен ъгъл.

Но първо да Ви ги представим:

Серия Екзотик от SNB Professional

Скраб Екзотик

Скрабът Екзотик е онова, което ни подтикна към приключения. Създаден по класическа рецепта за ексфолиране на кожата на краката, той крие в себе си тайната, за която ще Ви разкажем – разработихме го специално, за да подарите екзотично изживяване и пълно отпускане на краката на Вас или Вашите клиенти! В състава включихме мидени черупки за ефективно ексфолиране на грубата кожа и морска сол. Така осигуряваме фин завършек на процеса по отстраняване на загрубелите участъци. Добавихме и лимоново масло, което има антисептично, освежаващо и дезодориращо действие и притежава свойството да регулира лимфния дренаж и възстановява загрубяла и суха кожа.

Скрабът Екзотик е в буркан 400 мл и може да бъде поръчан от нашия сайт с код PSN142.

Крем екзотик

Кремът Екзотик е перфектното допълнение към скраба за завършване на козметичната процедура, както и за поддържане на добрата хидратация на кожата на краката. Формулата му действа успокояващо и защитава кожата. Вложеният бизаболол успокоява, действа противовъзпалително и ускорява възстановяването. Уреята в състава овлажнява, омекотява и допринася за естествените процеси на регенерация. Глицеринът притежава свойството да привлича и задържа влагата, поради което предпазва и подобрява естествената защитна функция на кожата. Всеки салон трябва да има такъв крем за през лятото, защото е наистина чудесен!

Можете да поръчате Крем за крака с бизаболол в професионална опаковка от 1 литър за Вашия салон в нашия сайт – код: PSN224.

Само по време на Промо лято – от 1 юли до 4 август можете да поръчате в комплект скраба и крема от Серия Екзотик на промоционална цена, а ние ще Ви подарим чудесен плакат на серията.

Какво е специалното?

Да се върнем на скраба. Вече споделихме, че в него сме вложили мидени черупки. Знаем, че те са богати на калциев карбонат. Натрошени на дребни парченца, те са прекрасен ексфолиант на мъртвите клетки. Усещането е приятно, сякаш краката се плъзкат по морски пясък… Но ние не подбрахме какви да е миди, а черупки от миди Сен Жак! Знаем, че тези миди са по-познати в кулинарните среди, те са част от кулинарната култура на Франция и Испания и почти не се използват в козметиката. Причината да се спрем на тях е и друга.

Мидите Сен Жак са кръстени на един от дванадесетте апостоли на Исус Христос – Яков Зеведеев (на френски името му е Жак). Смята се, че мощите на светеца са погребани в катедралата, която носи неговото име в испанския град Сантяго де Компостела, където още от древността завършват поклонническите пътища, които днес носият името Пътят към Сантяго (Ел Камино де Сантяго). През средновековието поклонниците взимали черупки от тези миди като доказателство, че са достигнали испанските брегове.

В наши дни мнозина изминават Пътя към Сантяго като душевно израстване или просто като предизвикателство пред себе си. Днес мидата е техен водач по пътя – тя се среща на много места по целия път и показва посоката, в която продължава пътеката към крайната цел на онези около 800 километра, които започват от Франция, през цялата Северна Испания до катедралата.

Именно това предизвикателство, тези 800 километра ни провокираха да се замислим и да създадем грижа за краката, които биха били подложени на такова екстремно натоварване. Затова и добавихме не какви да е мидени черупки – ние искахме едновременно да Ви предложим екзотичното преживяване, но и да ви пренесем дори за миг по онези криволичещи пътечки, които разкриват удивителни пейзажи и срещи с много хора, които вървят напред, за да постигнат целта, която са си поставили.

А един ден може да се срещнем на Камино 🙂 . И да вървим по Пътя заедно 🙂

заглавно изображение: P.Lameiro, взето от Общомедия.