На прага на настъпващата есен и края на отиващото си лято все по-често се говори за този неприятен проблем. Въпреки, че през лятото съвсем не е изключено да се озовем с гъбична инфекция. Как е възможно това ли? От плажа, от басейна, от хотела, от затворени обувки от гума и синтетични материи.

Тези микроорганизми се появяват при подходящи условия, като топлина, влага, понижен имунитет, използване на антибиотици през устата за дълъг период от време.

Какво съветват специалистите-педикюристи?

Проветрявайте обувките си и сменяйте чорапите си всеки ден.

Не носете едни и същи обувки всеки ден.

Подсушавайте добре кожата на краката си, както и между пръстите след баня – влажната среда е основна причина за поява на гъбична инфекция.

Ако намокрите обувките си, сменете ги незабавно.

Не използвайте чужди джапанки и обувки.

Не носете тесни обувки.

Всичко това е от особено голямо значение, за да се предпазим от тази напаст или да помогнем премахването на инфекцията.

В Стар Нейлз разработихме продукт, който осигурява надеждна превенция срещу развитието на гъбички по кожата на стъпалата. Вложените биологично активни Бергамотово масло, Клотримазол и Метилсалицилат разпознават и възпрепятстват развитието на гъбични образувания, същевременно обновяват и подобряват общото състояние на кожата – нейната еластичност и хидробаланс.

Нанасяйте крема с леки масажни движения на почистено ходило, с повишено внимание към зоната на пръстите и ноктите. Когато се обработва податлива на  гъбични атаки кожа на краката, трябва да се нанесе по-обилно количество крем и да се третира зоната поне два пъти в денонощието в продължение на месец – два.

И най-важното нещо е да не подценявате този проблем и да ползвате продукти, които предпазват появата му.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *