Създаването на качествени снимки на направените от Вас нокти е важно за рекламните и маркетингови материали, тъй като показва уменията на маникюриста. Редовното заснемане на работата ще ви позволи да видите и какво може да подобрите. Като разглеждате снимките, може да видите детайли, които не сте забелязали, когато ноктите са били пред вас. Снимките, които правите, могат да помогнат за изграждането на вашето портфолио, което е идеално за привличане на нови клиенти и възможности за кариера, за освежаване на уеб сайта на салона, социалните медии или интериора на салона.

Един от най-важните елементи, които трябва да се вземат предвид при правенето на снимки на нокти, е позиционирането на ръката.

Има много снимки, които могат да бъдат развалени от положението на ръцете. За да се възползвате максимално от вашите изображения, позата трябва да бъде естествена и непринудена. Целта е да се създаде илюзия за дълги и изящни ръце. Знаем, че клиентите не винаги имат ръце на модел и затова изборът на допълваща поза е още по-важен.

Изрязването на снимката така, че фокусът да са ноктите, а не ръцете; прибирането на палците и ъгъла, под който позиционирате камерата, могат да допринесат значително за по-добър кадър.

По-добри резултати се получават при снимането само на една ръка. Ще получите по-добър фокус върху ноктите и ще можете да покажете качеството на работата.

Ако искате да уловите две ръце, използвайте по-мека поза. Използвайте тези примери за пози на ръцете:

Съвет от професионален фотограф – „ако може да се огъва, огънете го“. Например – уверете се, че клиентът не държи ръката права и скована, с намерение да ви помогне. Важно е ръката да е отпусната (не забравяйте, че ние така или иначе казваме на клиентите си това, когато работим!).

Естественото сгъване на ръката или пръстите ще създаде много по-мека и по-изящна визия.

Задържането на стегната и изпъната ръка отпред изглежда сковано и неприятно и ще засенчи останалата част от снимката. Лекото сгъване на пръстите ще създаде много по-добра визия. Ако погледнете професионални снимки на нокти – ръката е леко сгъната и пръстите имат плавна извивка към нея.

Снимката ви зависи и от способността на клиента да постави ръката си в позициите, които ви трябват. Също така трябва да вземете предвид дължината и формата на ноктите. Колкото по-дълги са ноктите, толкова по-стегната трябва да е позата. Старайте се позите да са изчистени и избягвайте тези, при които ръката е затворена.

Представите си коя поза ще покаже най-добре формата и дизайна, които сте създали.

Например ако сте създали ноктопластика с форма Руски бадем или сте декорирали странична част от нокътя, тогава заснемането отстрани е задължително. Ако декорацията е в центъра на нокътя, изглед отпред ще е по-добрия избор.

Лошите пози на ръцете могат да развалят дори най-добрия дизайн на ноктите. Представете работата си по най-добрия начин, като изберете най-изящните пози на ръцете.