Месец ноември е месецът, в който вече традиционно се обръща внимание на мъжкото здраве. През този месец в цял свят текат кампании за повишаване на отговорността и вниманието към рака на простатата. За първа година и ние се включваме в инициативата и приканваме всички дами, които се чувстват съпричастни и искат да подкрепят посланието, да изрисуват мустачки на ноктите си. Така едновременно маникюрът изглежда закачлив и забавен, а и подсеща да напомняме на любимите мъже, че открит навреме ракът на простата се лекува и прегледите не трябва да бъдат отлагани!

Ето как да нарисувате мустачки сами:

movember-tutorial

1. Подготвяте ноктите като свалите стария лак и ги оформяте в желаната форма. Нанасяте основа за лак. Поставяте основния цвят от избрания лак за нокти – за най-добър резултат ние препоръчваме да нанесете 2 слоя. Изчаквате да изсъхне.

2. С инструмент за рисуване поставяте две еднакви по размер черни точки от боичка за рисуване. В случай, че не разполагате с инструмент за рисуване, можете да използвате кибритена клечка или главичката на карфица. Ако не разполагате с черна боичка за декорации с тънка четка, можете да използвате любимия си черен лак.

3. Внимателно придавате желаната форма на мустачките

4. Запълвате където е необходим, за да се получат прекрасни, плътни мустаци.

5. Нанасяте завършващ слой топ лак, за да може декорацията да се запази за по-дълго върху ноктите и така посланието и апелът да бъдат забелязани от повече хора. Съветвате всички мъже над 40-годишна възраст да не пропускат своя ежегоден преглед.