Марката NailUP постави началото си скоро, но вече спечели сърцата (и ноктите!) на онези, които се довериха и опитаха. Защото е модерна, различна и продуктите са подходящи за домашна употреба! Но какво я отличава от другите гел лакове?

Да разгледаме какво представляват гел лаковете. Този тип лаково покритие се появява през 2010-2011 година и се представя като алтернатива на цветните гелове. Геловете се свалят механично, с пилене, докато гел лаковете са разтворими и се отстраняват значително по-лесно. Освен това изпълняват обещанието си по отношение на здравината и качеството – издържат 14+ дни. Полимеризират се бързо – просто поставяте ръката в LED уредбата за половин минута между всеки слой. Това съблазнява онези, които искат да имат красиви нокти и нямат време и желание да отделят внимание на всеки 3 дни, както е с класическите лакове за нокти!

Но да видим съставът на тези продукти…

Истината е, че в състава на много гел лакове на пазара съществуват молекули на вещества, които не са безопасни за здравето ако се използват в домашни условия от хора, които не са преминали професионално обучение.

Да разгледаме HEMA мономерите и Di-HEMA-TMHDC. Те принадлежат към химичното семейство на акрилати или метил-акрилатите и допринасят за задържането на гел лака върху ноките. Те са между 10 и 20% от общия състав на гел лака. Често се срещат изписани под наименованията HEMA, HPMA или THFMA.

Когато ръката се постави в UV LED редбата, молекулите реагират с ултравиолетовите лъчи от уредбата и се свързват една с друга. Така те образуват полимерна мрежа. Като резултат на тази химическа реакция, ние получаваме слой от напълно втвърден гел лак.

Рискът от тези малки молекули е, че са реактивни, сенсибилизиращи (т.е. повишават чувствителността) и са летливи. Ако по време на нанасянето поради невнимание влязат в контакт с кожата около ноктите, могат да навлязат в епидермиса и да причинят алергични реакции. Не желаете това да се случи, нали? Ние също!

Други дерматологични проучвания показват, че алергичните ефекти от мономерите, които се срещат в гел лаковете и геловете могат да предизвикат сърбеж или еритема.

От септември 2021 съгласно новите европейски разпоредби и предвид риска от контакт с кожата по време на нанасянето им, гел лаковете, които съдържат HEMA и Di-HEMA са разрешени за продажба само при определени условия за професионална употреба. Тяхната продажба за домашно ползване е забранена.

Затова, за да спестим тези рискове, продуктите от марката NailUP не съдържат такива молекули и са подходящи за използване от всички, включително и за домашна употреба.

Защо NailUP е различна марка продукти?

Макар и да старира в края на декември 2022 година, ние работихме повече от година върху продуктите и техните формули, за да предложим продукт без съставки, които са спорни.

За нас здравето и красотата са приоритет, като здравето е на първо място! Затова NailUP е плод на дълго премисляне и разработки, за да заменим вредните или спорни съставки с такива, които няма да навредят на здравето. Искахме формула, която да не прави компромис с качеството! Създадохме цветна революция! И ти също можеш да си част от нея!

Не забравяй да ни тагваш в Instagram със своите цветни NailUP приключения!