Враснали нокти – съвет на професионалистите

Доста са причините за впиване на ноктите. За съжаление много от хората обръщат внимание на този проблем, когато вече той е в напреднал стадий. А тогава е много болезнено.

При враснал /впит/ нокът трябва да се обърнете към специалист по терапевтичен педикюр. Разбира се има случаи, в които трябва да се направи консултация с лекар.

Много са причините за появата на впити нокти – непрофесионален педикюр, тесни и неудобни обувки, а също така и резките промени в теглото – при бременност или при диета. Врастванията могат да бъдат и генетично заложени. Не са редки случаите, когато впитият нокът се появява след хирургическо отстраняване на нокът, поразен от гъбична инфекция. Най-често в месото се забиват ноктите на палците, но не са редки случаите, когато страдат и други пръсти. Дерматолози и педикюристи все по-често попадат на случаи, когато има впити нокти на всички 10 пръста на краката.

За всеки случай, впитите нокти не са проблем за подценяване Вече има лесен и безболезнен начин за корекция на впити нокти! Просто попитайте Вашия педикюрист!

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *