FAQГел лаковете са точно толкова вредни или безвредни, колкото и традиционните лакове за нокти.

Декоративната козметика сама по себе си не може да бъде 100% натурална и всеки трябва сам да си изгради критерии. В днешно време хранителната и козметичната индустрии използват много синтетични заместители на естествените природни елементи.

Всички козметични продукти трябва да отговарят на РЕГЛАМЕНТ (ЕО) № 1223/2009 НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА от 30 ноември 2009 г. Този регламент строго ограничава използването на доказано вредни съставки за здравето на хората. За съжаление, на нашия пазар има много нелегално внесени от Китай или други страни продукти, които не отговарят на това изискване. Ние полагаме всички необходими усилия нашите продукти с марка SNB да отговарят на регламента и да не съдържат вредни за здравето съставки.

Всеки ползвател на козметични продукти, който е отговорен за здравето си, трябва да има лична отговорност и да проверява продуктите, които използва.

По време на бременност е важно преди всичко здравето на бъдещата майка. Гел лаковете са козметичен продукт, който не трябва да оказва вредно влияние при бременност. Използваната за втвърдяване на лаковете светлина е UVC с дължина на вълната между 350 и 400nm и няма доказано вредно влияние ако се използва правилно и излъчваната светлина е директно насочена към ноктите, а не към очите или други части от тялото.

Важно е да уточним, че въпреки добрите ни намерения, това не е становище на лекар или фармацевт, а на производител и дистрибутор на козметични продукти и в случай на съмнения, непременно се консултирайте със специалист.