Ето, че отново сме в края на годината и по традиция Pantone обявиха кой ще е цветът, който е избран да доминира над останалите и да е цвят на 2022 година.

За 2022 година е избран цветът PANTONE 17-3938 Very Peri! Чисто нов син цвят с виолетово-червен подтон, който е най-веселият и топъл от всички сини нюанси и въвежда смесицата от новости. За първи път от 23 години след стартирането на Цвят на годината, Pantone създава чисто нов цвят, който „отразява глобалните иновации и трансформация“. Това съобщи Лори Пресман, вицепрезидент на Pantone Color Institute.

Докато се придвижваме в свят на безпрецедентни промени, изборът на PANTONE 17-3938 Very Peri носи нова перспектива и визия на довереното и обичано семейство сини цветове. Обхващайки качествата на синьото, но същевременно притежаващ виолетово-червен оттенък, PANTONE 17-3938 Very Peri показва жизнено, радостно отношение и динамично присъствие, което насърчава смелата креативност и изява на въображението.

-Лиатрис Айсман, изпълнителен директор Pantone Color Institute

Ние в Стар Нейлз също разгледахме и анализирахме цвета – намираме го за интересен и жизнен, за цвят, който дава възможност за интерпретации както самостоятелно, така и в интересни комбинации с други цветове. Обмисляме възможността да го предложим като актуален цвят, но това засега е само проект.

На Вас харесва ли ви Very Peri? Какви усещания предизвиква у Вас, бихте ли го носили като цвят лак за нокти или гел лак? А като дреха или аксесоар?