Вероятно Ви е правило впечатление как маникюристите сякаш с лекота лакират естествените нокти. И със сигурност сте пробвали много пъти, но все нещо не се получава като при тях. Нали?

Няма страшно! По-долу в 10 простички стъпки ще разкрием тайната! Нашите усилия винаги са били насочени в тази посока – лакирането на ноктите да е лесно и забавно, а не инквизиция! 🙂

Само следвайте долните съвети и ще имате безупречно лакирани нокти! Гарантирано лесно!

Подгответе ноктите си за лакиране – свалете стария лак (препоръчваме да ползвате лакочистител без ацетон, за да не изсушавате ноктите), оформете ноктите в желаната форма и дължина с пила за естествени нокти и се уверете, че по тях няма следи от стария лак, прах или омазняване.


2Нанесете основа за лак (или пълнител за неравности, за да създадете перфектно гладко покритие). Това позволява предпазване на ноктите от пожълтяване, като в същото време не позволява на лака да се бели и подсилва яркостта на цвета. Оставете да изсъхне хубаво преди да пристъпите към следващата стъпка.


3С четката на избрания лак за нокти внимателно поставете малка капка от лака в центъра на нокътя, недалече от кожната гънка. Старайте се капката да не е твърде близо до кожичките и по този начин да се разтече под тях.


Бавно и внимателно избутайте четката назад към кожната гънка, за да разнесете част от капката в областта. Важно е да се стараете да не достигате до края – оставете съвсем малко и едва видимо разстояние.


Сега с бавно и плавно движение издърпайте четката обратно в права линия нагоре, като я прекарате по цялата дължина на нокътя, чак до свободния му край. Не използвайте излишен натиск при движението.


6Върнете се в основата на нокътя и разнесете лака с четката по извивката на нокътя. Бъдете внимателни лакът да не попада в страничния канал и да зацапва кожичките.


7Движението нагоре продължава по цялата дължина на нокътя до свободния му край, докато цялата страна бъде равномерно лакирана. Старайте се да лакирате зоната добре и да не повтаряте вече лакираните участъци.


8Повторете стъпка 6., но от другата страна на нокътя, която все още не е покрита с лака. Отново бъдете внимателно да не попада лак в нокътния канал и да зацапа кожичките.


9Повтарете стъпка 7. до равномерното покриване на целия нокът. Не повтаряйте вече лакираните участъци – ако има несъвършенство, ще можете да го коригирате при нанасяне на втория слой лак.


10Ако е необходимо, нанесете втори (а в някои случаи – и трети) слой от лака за нокти, за да подсилите както здравината, така и цвета на лака. След като позасъхне, задължително нанесете завършващ слой топ лак. Така лаковото покритие ще е още по-бляскаво и сияйно за по-дълго време.

Вероятно няма да се получи от първия път. Дори и маникюристите не са се справяли добре в началото. Но с няколко опита и като следвате стъпките по-горе, съвсем скоро ще имате прекрасния маникюр като от кориците на списанията!

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *